50 евра

Један познати говорник је почео свој семинар тако што је подигао новчаницу од 50 евра у вис. У просторији је било укупно 200 људи. Питао је: „Ко жели ову новчаницу?“ Сви су подигли руке. Наставио је: „Ових 50 евра даћу некоме од вас, али прво ћу нешто да урадим.“ Згужвао је новчаницу. Потом је упитао: „Да ли је још увек желите?“ Све руке су биле и даље подигнуте. Затим је наставио: „А сад?“ Бацио је новчаницу на под и ципелама је утрљао у прљави под. Подигао је новчаницу, била је згужвана и скроз прљава. „Добро, ко је још увек жели?“ Још увек су све руке биле подигнуте.

Онда је рекао: „Драги пријатељи, управо смо научили једну врло важну лекцију. Шта год да сам урадио с овом новчаницом, ви сте је хтели и даље, јер ни у једном тренутку није изгубила на вредности. У сваком тренутку је вредела 50 евра!
Често нам се догоди у животу да нас неко одгурне од себе, да паднемо ниско, да се осећамо као изгужвани и бачени у блато. То су чињенице из свакодневног живота. Понекад се осећамо као да не вредимо ништа. Без обзира шта вам се догодило у животу или ће се тек догодити, ВИ никада нећете изгубити на вредности. Били прљави или чисти, изгужвани или испеглани, ВИ сте и даље непроцењиви за све оне који ВАС воле више од ичега на свету. Наши животи се не вреднују према ономе што радимо или кога познајемо, већ према ОНОМЕ ШТО ЈЕСМО.“

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s