Једноставан гест

Једнога дана, док се враћао из школе, Марк је приметио да су дечаку испред њега испале из руку и расуле се књиге које је носио, затим два џемпера, палица за безбол, рукавице и мали магнетофон.

Марк је чучнуо и помогао дечаку да покупи све што му је испало. Пошто су ишли у истом смеру, помогао му је да понесе ствари. Док су ишли заједно, Марк је сазнао да се дечак зове Бил, да воли видео игре, безбол и историју, да има много проблема са осталим предметима и да је управо раскинуо са девојком.

Кад су стигли до Билове куће, Бил је позвао Марка да сврати на сок и да мало гледају телевизију. Поподне им је протекло у веома пријатном расположењу. Шалили су се и поразговарали, а онда је Марк отишао кући. Наставили су и даље да се виђају у школи, једном или двапут су ручали заједно, а затим су обојица завршили средњу школу. Уписали су се у исту вишу школу, у којој су се редовно виђали. На крају је дошла и очекивана друга, завршна година, па је три дана пред крај Бил замолио Марка да седну и поразговарају.

Бил га је подсетио на дан када су се први пут срели. „Да ли си се икада упитао зашто сам тога дана носио кући толико много ствари?“, упитао је Бил. „Видиш, испразнио сам своју касету у гардероби јер нисам хтео да оставим неред за собом. Сакрио сам мајчине пилуле за спавање, и управо сам ишао кући да их попијем и да се више не пробудим. Али, пошто смо ти и ја провели извесно време заједно у причи и смеху, схватио сам да би ми, кад бих се убио, недостајало време које проводимо заједно, као и све оно што нас тек чека. Према томе, Марк, када си покупио моје књиге онога дана, ниси ми само помогао да покупим ствари, већ си учинио много, много више. Спасио си ми живот.“

Џон В. Слотер
преко JEDNOSTAVAN GEST – Znakovi pored puta

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.