Чаша млека

Једног дана, сиромашан младић који је продавао робу од врата до врата да би платио школовање, погледавши у џеп открио је да има само један малецни новчић, а био је гладан.

Одлучио је да замоли за мало хране на вратима следеће куће. Ипак, кад му је млада и веома лепа жена отворила врата, постидео се, и уместо да затражи мало хране, затражио је само чашу воде.

Младој се жени, видевши га, учини да је можда гладан и, уместо воде, даде му велику чашу млека. Он прихвати чашу и врло лагано је попи, затим је упита: – Колико сам дужан?

Она одговори: – Мајка нас је учила да се љубазност не наплаћује.

– Онда, од срца вам хвала, рече младић.

Младић, Хауард Кели, се одлазећи од те куће, није само осећао физички јачим, већ је и вера у Бога и човека у њему такође ојачала, а био је пре тога спреман да одустане и све напусти.

Годинама касније, та жена се веома озбиљно разболела. Локални доктори су били немоћни. Напокон, упутили су је у велики град где су постојали специјалисти који су могли да проуче ту ретку болест коју је имала. Др Хауард Кели је позван такође на консултације. Када је чуо име града, чудно светло је обасјало његове очи. Одмах је устао и сишао до хола где је била њена соба. Огрнут докторским мантилом ушао је да је види. Препознао ју је одмах. Вратио се у собу за консултације решен да пружи све од себе да би јој спасио живот. Од тог дана обратио је специјалну пажњу на њен случај.

Након дугачке борбе битка је добијена. Др Кели је затражио од финансијске службе да му достави финални обрачун за њено лечење, на одобравање. Кад је добио рачун, погледао га је и дописао нешто на ивици рачуна, и послао јој је рачун.

Када је жена добила рачун, плашила се да га отвори – била је сигурна да ће морати до краја живота да плаћа. Ипак, погледала га је, и нешто што је било написано на ивици, привукло је њену пажњу. Писало је: „Плаћено у потпуности једном чашом млека“, потпис: Др Хауард Кели.

Сузе радоснице су јој преплавиле лице, и њено срећно срце је молило: „Хвала ти, Боже, што се твоја љубав шири свугде преко људских срца и руку!“

преко ČAŠA MLEKA – Znakovi pored puta

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s