Руке увек говоре истину

Увек ми код људи које тек упознајем поглед спонтано клизне к рукама. Јер, руке говоре о особи више од лица. Руке имају свој живот. Своју прошлост коју је лице већ заборавило јер и онако свакодневно мења маске, од ситуације до ситуације. Ношено неком силном жељом или страхом.

Али, руке… Руке увек говоре истину. Јесте ли икад видели тужне руке? Уморне? Збуњене? Оне понизне?

Да не говорим о оним наметљивим, љутим, рукама које увек желе имати контролу и које су изгубљене у узалудним покушајима служења неком разједињеном бићу.

У рукама је молитва. Стварање и разарање.

Не постоји лепша слика од склопљених дланова у понизној молитви. Руке су наша веза са Створитељем, али и са светом у који нас је послао.

У рукама је љубав, тела с телом и душе с другом душом. Кроз њих тече енергија целог Свемира. Оне опраштају, али и опомињу, милују, играју се. Јесте ли икада видели насмејане руке? Погледајте руке детета. Чисте и невине, тек кренуле у свет уз исконску жељу да га упознају и стопе се с њим у спонтаној игри додира.

Руке служе за универзалну комуникацију са свиме што постоји, с људима, животињама, биљкама па чак и стварима. Енергија додира још дуго благосиља (или проклиње) оно што су једном нечије руке дотакнуле.

Приче се причају рукама. Само оне могу испричати скривене детаље који би се у речима изгубили или се учинили неважнима. Само ћете погледом на руке открити љубав, или равнодушност. Не на лицу. То „пише“ на рукама.

Руке саде, негују беру и хране, руке лече, превијају ране, исцељују оне телесне, али и ране душе јер она је највише и најјаче повезана с рукама.

Руке су увек истините. Чак и кад лице то није. Погледајте своје руке. Пратите како се понашају у ситуацијама када имате осећај да ви нисте ви, да сте неко други ко је бољи од вас или лошији. Ваше ће руке увек остати доследне себи и вама. Ма шта ви покушавали бити, оне ће увек остати исте и једноставне. Ма колико их терали да буду љуте или бесне, оне ће увек са задршком обављати посао, као недовољно плаћени радник, немотивисан у служењу свог тврдоглавог и немилосрдног господара, а у тренуцима мира ваше ће вам руке рећи ко сте заиста.

Веровали или не, рукама се може загрлити цео свет и планета Земља стане само у један једини длан.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s