У чему је проблем?

Било је бракова и мушкараца и раније. И све је то углавном, успело да се сачува. Како? Мора да је некада постојало нешто чега данас нема. И јесте постојало је. Многи ће се иронично насмејати на ове моје речи, али ја ћу слободно рећи своју мисао: то је био брачни кревет! … да, драге моје брачни кревет.

Док је било брачних кревета било је и бракова. Док су муж и жена делили постељу, делили су и зло и добро. Брак се држао на брачној постељи.

Међутим данас смо се модернизовали. То данас није комфорно, није хигијенски. Муж и жена спавају у одвојеним креветима, па, ако може и у засебним собама.

Муж и жена нису више заједно чак ни ноћу. А ноћ и тескоба брачне постеље везивале су их буквално, физички једно за друго. Није било мрдања. Све је на том малом простору морало да се решава.

А данас? Претворили смо куће у мотеле, а мужеве у госте. Свако има своју собу, свој кревет, свој живот. Дозивамо се али се нико не одзива.

Према томе ако нам је брак уопште потребан, и важан и ако желимо да нам мужеви нешто значе у животу вратимо се у оне старе, сиротињске, нехигијенске брачне постеље!
Молим вас цео проблем је у томе!

Душко Радовић
преко Mudre misli i izreke…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s