Пролеће у срцу

15.4.2013.

Тумарала је тамном шумом. Освртала се око себе, саплитала, падала, не видећи ништа око себе. Страх је обузимао, све јачи. Застајала је на кратко, да поврати дах. У тим тренуцима се питала како је уопште доспела у ову шуму. Али, већ у следећем тренутку кренула би даље. Није примећивала да сва је изгребана, изранављена, а и како би – око ње је био мрак!
И онда, одједном – зрак сунца. Птичице почињу своју песму од које одзвања цела шума. Природа и свако има своје место. Влада потпуни склад. На њеном лицу шири се осмех.
И тад угледа драго лице – напаћену, али блажену рабу Божију. Дивно створење које враћа веру у Господа. Сусрет кратак, али обе су насмејане, јер разумеју се без речи. И тада је схватила, чувши у души речи „Скини с мене бриге многе” да ова шума – душа је њена, да мрак су бриге земаљске којима затрпала је себе. И пожелела је да запева, као птичица, славећи пролеће у души својој!
И мисао великог Андрића „Никада више не планирам. Ја само живим овај живот. Понекад како желим, понекад како морам.” добила потпуни смисао.
Сада зна да све биће онако како Господ каже. На њој је да живи свој живот, да хода овим путем гледајући у Господа. Зна да ће Он, као и до сада, бити увек ту, да ће је и носити ако падне, она ће чинити оно што велика је животна мудрост: „Ако паднеш, устани. Ако поново паднеш, поново устани. … Док ти не дође крај, и затекне те или у добру или у злу. Стога треба стално себе да исправљаш, да би те у томе и смрт затекла.” (свети Сисоје Велики)


И датум у углу, није случајан, као што ништа није случајно у нашим животима 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s