Новогодишња бајка

Дворац је украшаван са посебном пажњом. Принцеза је наредила дворјанима да пазе на сваки детаљ, изабрала најлепше украсе, осветлила сваки угао свог дома. Кројачице су јој сашиле посебно лепу хаљину, украшену драгим камењем. Све је требало да буде спремно за долазак принца и дочек Нове године.
Принцеза је била много узбуђена јер је принц долазио да је запроси. Веридба је планирана баш у новогодишњој ноћи.
Зла вештица је све то посматрала из оближње крошње. Смејала се пакосно јер је хтела да осујети њихово венчање. И она је волела Принца и није могла поднети да ожени неку другу. Чекала је да Принц зађе у шуму и бацила чаролију. Никада неће доћи до принцезе и никада је неће оженити. Цела шума се затресла и крошње су се снажно зањихале, правећи звук као да плачу.
Добра вила Шумица је чула тај звук и схватила да нешто није у реду. Осетила је да ће се догодити страшна несрећа.
Принцеза је чекала свог Принца. Он није долазио. Ни гласа није било од њега, није послао гласника, нико га није видео. Принцеза је страшно патила и плакала. Није веровала да јој је то могао учинити.
Добра вила се сажали на принцезин бол. Сазнала је шта се догодило и знала је да само јака чаролија може вратити Принца.
Претворила је Принцезу у прелепу јелку, њена зелена хаљина постала је раскошна крошња, а драго камење блештаве куглице, њена круна се претворила звезду на самом врху јелке.
Да би чаролија била успешнија вила је шапнула људима да за сваки дочек Нове године оките најлепше што знају своју јелку, како би принцеза и даље била лепа свом принцу. Да веселим лампицама осветљавају ноћ како би принц видео пут којим ће поћи. Људи морају бити што радоснији и веселији јер само тако могу победити злу чаролију. Што је више среће и радости, то је њена моћ да победи злу вештицу већа.
Тако се отвара пут да Принцеза поново буде са својим Принцом.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s