Креативне радионице у Анином вртићу

Основни начин рада Аниних васпитачица је „учење кроз игру“. И мислим да су веома успешне у томе 🙂
Поред тога, организују и креативне радионице, са циљем да родитељима покажу како на креативан начин могу провести време са својом децом.

1. – децембар 2012.

Прва креативна радионица, организована пар месеци након преласка деце из јаслица у вртић. Још увек смо се сви међусобно упознавали. Тема је била „прављење (новогодишњих) украса“. Васпитачице су припремиле материјал, а од родитеља се очекивало да понесу (само) добро расположење. Анин таја је понео и апарат, како би те тренутке и овековечио:

У међувремену је био и маскембал, али то је на нивоу вртића, а и већ сам објавила слику наше Цветане

2. – новембар 2013.

У склопу редовних „наставних“ активности месечна тема била је „Ово сам ја“. Реализована кроз неколико целина: „Моје порекло“, „Моја осећања“, „Моји пријатељи“… Од родитеља се очекивала помоћ у реалицазији ове теме и то кроз два задатка.
– „Дете као јунак приче“ – требало је да родитељи напишу причу у којој ће њихово дете бити јунак, са описом догађаја (стварног или измишљеног) који би илустровао то јунаштво. За мене релативно лак задатак, а таја је само прочитао и рекао да му се свиђа: Прича о Ани

– „Ко је све требао да се роди да бих се ја родио“ – прављење породичног стабла, али мало наопако у односу на оно како се обично праве породична стабла: на врху стабла треба да буде дете, а затим на ниже да иду родитељи, бабе и деде… Није морало да буде у облику стабла, могле су и неке друге варијације. Овај задатак требало је да урадимо заједно са дететом, да разговарамо о тим породичним односима, ко су баке и деке, у каквом су односу они са мамом и татом… За нас двоје инжењерских мозгова мало превелики изазов. Мислили смо се скоро месец дана шта и како (срећом, па је рок био довољно дугачак). На крају смо се одлучили да то буде „Породична јелка„. Ана је обојила и одредила места за маму, тату, баке и деке…

3. – децембар 2013.

Нажалост, ову радионицу са темом „Израда новогодишњих капа“ смо пропустили – Ана се дружила са вирусима. Али, васпитачице су нам дале, као домаћи задатак, да кући направимо капу. Капа је скоро 100% Анина креација, а имала је и помоћ своје секе Марине:

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s