недовршена прича

Свака реч написана у њеном дневнику имала је много дубље значење од оног које се на први поглед види. И врло често је тек много касније постајала свесна пуног значења написаних речи.
Записавши у дневнику:
Иако је свог мужа упознала још пре брака, тек сада, након 6 година брака и двоје деце, открива право уживање. Заиста се сваки пут изнова заљуби. Можда појам „заљубити“ више није примењив у њиховом случају, јер ово што осећају далеко превазилази та дечија, лепршава осећања. Ово међу њима јесте права љубав, која ништа не пита, већ воли пуним интензитетом и ужива. И потврђује ону изреку да је љубав једина ствар што се дељењем умножава.
знала је шта те речи представљају. Подсвесно је већ осећала присуство новог живота у себи, али је такође осећала и грч нелагоде у желуцу. Иако ни претходна два пута није баш скакала од среће, сада је некако желела… Ни сама није знала шта.

Прави шок уследио је од особе за коју је веровала да ће јој увек и у свему бити подршка. Није се обрадовала. И није крила због чега, што само појачало је грч у желуцу.

Имала је своје дубоко скривене разлоге за страх. Са друге стране, имала је веру у Божије милосрђе, па се тешила речима „Ако је Господ већ створио то биће у мени, неће дозволити оно чега се плашим. Можда је дошло време да Господ стави тачку на лоше ствари и да, коначно, излије благослов на моју породицу.“

Претходна два пута била је опуштенија, барем јој се тако чини. Сада је више уплашена, али се баш из тог страха много интензивније моли Господу.

Ова прича још није завршена. Чекамо њен епилог – рођење детета. А дотле, радујте се са њом. Јер, ја дубоко верујем да све оне који се искрено радују срећи других људи – Господ ће наградити.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.