3. дан захвалности – Ана

Кажу да се у тренутку рођења детета рађа и мајка. Јер, све до тог момента постојала је жена, а од тог тренутка па до краја живота она је мајка.

Ана је у мој живот ушла баш онда када сам била спремна, иако тога нисам ни била свесна 😉 Употпунила је мој живот на најлепши начин.

Ја нисам од оних жена које имају урођен мајчински инстинкт па одмах чим се породе СВЕ око детета знају. Али, кад је већ мало порасла, па кад смо почели да се играмо и да читамо књиге све је почело да добија свој пуни смисао. Њена радост откривања света око себе испуњавала је сваки дан.
Ја мајчинство не доживљавам само као непрекидно играње са дететом, нити дете доживљавам као живу лутку. Сматрам да је мајчинство, баш зато што јесте дар од Бога, једна велика одговорност првенствено према детету. Трудим се да будем и пријатељ, и ослонац, и подршка, да је осамосталим, да помогнем јој да израсте у зрелу, стабилну личност која зна да воли. (И љубав се учи, као и све у животу 😉 ) Са друге стране, трудим се да ослушкујем њене жеље и потребе, да наше заједничке активности прилагодим њеном узрасту, њеним интересовањима и способностима.

Ана је весела, комуникативна девојчица, непресушан извор питања…
У многим њеним особинама и поступцима видим себе. Воли да се пење по дрвећу, у паркићу воли да се пентра по свим оним справама за пењање, воли да рецитује, али оно што је заиста њена највећа љубав је фолклор.

Ја знам да нас тек чекају изазови њеног одрастања, јер у септембру нас чека прва велика степеница – полазак у школу. Оно што до сада видим то је да израста у особу која има осећај шта је добро а шта лоше, која зна да препозна кад некоме треба помоћи и спремна је да помогне.

А ја сам захвална што Ана је ушла у мој живот како би ме научила шта је љубав!

2. дан 4. дан
Advertisements

5 comments

  1. Повратни пинг: 30 дана захвалности | cy3a
  2. Повратни пинг: 2. дан захвалности – породица и пријатељи | cy3a
  3. Повратни пинг: 4. дан захвалности – Марина | cy3a

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.