Наша учитељица…

Не знам да ли се сећате приче о учитељици Мирјани. Ако је нисте читали – обавезно је прочитајте!

За оне који не знају, моје најстарије дете је кренуло у школу. Занемарићемо сва дешавања пре првог септембра, а која су последица наших људских слабости и потребе да сами себи дамо на значају. За разлику од родитеља који сматрају да „важно је ко учи децу, није важно са ким су у одељењу и зато за свако дете обавезно захтевају код које учитељице да буде“ (не знам да ли им је захтев испуњен), важан ми је и „списак“ деце и особа која их води. Мислим да је Господ усрећио 28 породица и једну учитељицу 🙂

Тек са Аниним првим данима у школи схватам ШТА учитељица представља у дечијем животу: она их учи и школском/кућном реду, упознаје их са мноштвом јако занимљивих просторија у школи, учи их не само слова, бројеве и математику, учи их да буду људи, да свих 28 постану један организам… Ана ужива у својим школским данима, има „најлепшу и најбољу учитељицу“, воли да учи, успешно и самостално решава домаће задатке… Оно што мислим да је најважније, а то је присутно од првог тренутка – то су осмеси деце кад изађу из учионице/школе.

Сећам се своје учитељице, њеног благог лица, топлих очију сакривених иза дебелих наочара. Са пуно нежности учила нас је да будемо људи вредни поштовања, који поштују људе око себе, спремала нас је за живот.
Не сећам се свог првог школског дана, али је сећање на те четири године испуњено миром и топлином.
Надам се да ће и ових 28 чупавих главица кроз живот увек носити само лепа сећања на учитељицу и своје прве школске дане!

Писаћу ја још о Аниним школским данима, кад нам се свима слегну утисци, и како буде нових, занимљивих прича…

Advertisements

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s