Почетак поста – ново размишљање…

Знате филм „Моја велика мрсна православна свадба“? Комедијица коју је могуће гледати хиљаду пута. И тако, при „хиљадитом“ гледању западне ми за око следећа сцена:
Тула је дошла сва усплахирена код Иана. Покушава да му објасни како она њега воли, како је много срећна са њим, али је њена породица несрећна. Покушава да га наговори да побегну негде и да се тајно венчају. Он јој на то каже како је много воли и како не треба да беже и да се тајно венчају јер би то испало као да се стиде. Она поново почиње са својом породицом има то он одговара: „Ти си део твоје породице и ја ћу учинити СВЕ што треба да ме они прихвате!


Колико је мудрости у овој реченици. Колико је важно да бар један у вези „мисли главом“. Господ нас не „спаја“ случајно. Чак и кад смо из различитих културних или било којих различитих средина, Господ нас је спојио да бисмо Га кроз своје различитости више прослављали кроз нашу љубав према другачијим од себе. Чак и кад осећамо да нисмо добродошли у „нову“ породицу, потребно је прићи им чиста срца, дозволити да Господ из нашег срца делује и говори.
Јесте, тешко је. Тешко је свако јутро и вече и сваке недеље на литургији молити се за СВЕ људе који нам нанеше зло, молити се за СВЕ оне који нас увредише, волети их СВЕ и не осећати срџбу и гњев. Тешко је непознате, чудне људе прихватити као део своје породице. Тешко је не чинити другима оно што не желимо да они чине нама. Тешко јесте. И Господ је рекао да је тешко. Али, није немогуће. Уз Божију помоћ све можемо. Треба нам само мало вере и љубави и наде и мудрости. А чак и то даје нам Господ. Зато и јесте речено Све могу у Господу моме!
Научимо живети са Господом у срцу. Научимо Га слушати. А за почетак, научимо се молити. Из срца, искрено, па макар само Господе помилуј!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.