Дететове/родитељске жеље

Родитељи врло често, некад и несвесно, преносе своје амбиције и неостварене жеље на децу. Деца ту пројекцију родитељских жеља доживљавају као своје жеље. Због тога су деца глумаца врло често глумци, деца лекара лекари… Одрастају у том окружењу, тематика им је позната, можда има и генетике. Могу та деца бити врло успешна али се поставља питање „да ли су следили своју Личну легенду?“
Зато и јесу благословени родитељи којима Господ пошаље поруку да дете је самосвојна личност са својим жељама и потребама. Можда то сазнање заболи у првом тренутку, али је много боље схватити које су праве дететове жеље, а знају да буду сасвим другачије од родитељских! Након тога треба ослушкивати дете и прилагођавати му се. Пратити, заједно са њим, пут који му је Господ наменио!
Понекад је тешко разлучити да ли је то што нам се дешава по благодати Господњој, или су искушења. Преплићу се искуства, осећања, вера, а ми, по слабости људској све тумачимо онако како нама одговара! Зато је неопходна непрекидна молитва, како би нас Господ чуо и како бисмо ми разумели Његове поруке.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.