Концерт „Први кораци“

Као #utisak недеље за нама могу навести два догађаја:
– први наступ рекреативаца ван „куће“
Наиме, рекреативци су добили позив Удружења пензионера Раковице да учествују на сајму „Треће доба“. С обзиром на чињеницу да је наступ био у сред радног времена нисмо били у пуном саставу. Што би рекли – екипа мала, али одабрана. Кад је почела музика за прву тачку, група пензионера је устала и заиграла коло. Након тога, док је трајала креативна радионица Удружења пензионера Раковица сви смо (и пензионери и рекреативци) заиграли коло. Сви су били задовољни, а сама чињеница да смо буквално подигли публику на ноге говори колико смо лепо примљени.

Немамо снимак, али и фотографије довољно говоре 🙂

– концерт „Први кораци“
Концертом у Сава центру, одржаном у новембру месецу обележено је 50 година од оснивања КУД-а „Димитрије Котуровић“. Али, њихов прави рођендан је 28. фебруар када је одржан први концерт. Тог датума је у просторијама Центра за културу Раковица била промоција документарног филма о КУД-у „Димитрије Котуровић“ и отварање изложбе фотографија. Једна од фотографија на изложби приказује наступ Анине групе на концерту у Сава центру.
У суботу, 3.3.2018. одржан је концерт „Први кораци“, под радним насловом „Сусрет генерација“. Идеја је била окупити људе који су некада играли у Котуровићу и спремити кореографије које су некад биле на програму Котуровића и у једном концерту приказати различите генерације.
Концерт је отворио Живојин Мартинов, уметнички руководилац ветерана. Иначе, он је играо и на ПРВОМ концерту Котуровића пре 50 година, наставио да игра свих 50 година, учио генерације и генерације деце у Котуровићу. Одржао врло емотиван говор. И верујем да му је срце пуно кад види колико је бројна породица Котуровића и како је успешан био концерт!
Овај пут смо били „само публика“. За интересовањем смо посматрали тачку по тачку, покушавајући да неког од играча препознамо. Али, највише нас је интересовала тачка Игре из Војводине, јер су ту учествовали Драган Станковић, уметнички руководилац дечијег ансамбла и рекреативаца и Андрија Караклајић, уметнички директор КУД-а „Димитрије Котуровић“. Лепо је било видети људе од 40-ак година како се преврћу на сцени и изводе све остале вратоломије. Заиста су заслужено добили толике овације.

Сјајна идеја да се на једном месту окупе људи који су део свог живота посветили Котуровићу. Они заиста јесу уживали на сцени, а публика је то препознала и уживала заједно са њима.
Хвала свим учесницима и организаторима на сјајном концерту у коме су сви уживали!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.