Још једна недеља за нама

Данас су деца заиста принчеви и принцезе. Погледајте само колико родитељи трче око њих, воде их на све могуће активности, шаљу на све могуће кампове, све знају боље и од учитеља и од тренера и од наставника и од лекара. Нема везе што се родитељ „распада“, он и даље трчи за своје дете! И, наравно, деца су савршено васпитана, куће савршено сређене, сваки, али буквално сваки слободан тренутак родитељи су са децом у природи!

То је живот на фејсбуку, инстаграму…
Данас су деца агресивна, злобна, дрска, безобразна. Дечак од 6 година пипао другарицу (пред свима) за гузу и стављао јој штап између ногу, „близу пише“. „Није ми јасно зашто јој је то радио, ако му се она свиђа!“ Тешко је деци објаснити неке ствари, када ни нама одраслима није баш све јасно!

Лицемерје се показује у пуном сјају, на сваком кораку. Иако знам какви су људи, иако не би требало више ништа да ме чуди, сваки пут изнова останем затечена дешавањима! Наравно, потврдило се да кад је ми нека генерализована „прозивка“ на делу, увек се препознају они на које се односи, бранећи се дрскошћу и вређањем!

Уверила сам се у апсолутну лековитост коприве, што ме само утврђује у намери да је још и више користим у исхрани!

Подсећање на речи „Залуд уста пуна молитве ако ти је срце празно“ коју многи квазиверници злоупотребљавају тврдећи како они не морају да иду у цркву, не морају да посте јер су добри људи који су према свима љубазни и насмејани, и који љубав према свом народу исказују мржњом према другима!

У вртићу теку припреме за завршну приредбу предшколаца. Поново певамо исте песмице као пре три године, али учимо и неке нове: Довиђења, кућо драга, Весели смо и Хвала ти много.
Ана још једном наступала са фолклором, на хуманитарном концерту

Након тога са школом имала наступ у Панонском селу.
Дуле, као и свако дете, ужива у животу, а и ми са њима 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.