#utisak – ове недеље два: негативан и позитиван

Након сече борића – нова будалаштина челника општине Раковица!

Иако већ дуже време похвално причам о потезима које преузима општинска власт у Раковици (Дом здравља на првом месту) последње две недеље сам благо речено згрожена њиховим најновијим потезима!

Прича о борићима, односно борба становника Петловог брда за очување шуме траје већ годинама уназад. Одржано много трибина, покретане разне петиције, грађани више пута протестовали, грађани добијали разна обећања, али по оној народној „обећање лудом радовање“! У току само једног преподнева дрвеће је посечено! Са све птићима у гнездима! Туга и бес које сам осетила кад сам из аутобуса видела то ругло, шок и неверица да се то заиста дешава! Тек кад сам видела прилог на телевизији и чула жалосно цвркутање птића у гнездима схватила сам да то није ружан сан!

А онда, пар дана касније, приметих да ограђују паркинг кроз који свакодневно пролазим до станице где чекам аутобус за Лазаревац. Случајно сазнах да треба да се гради Лидл! А већ има један поред Тржног центра Видиковац, завршен, али још није отворен! Удаљеност – непуних 2км!
Прича ми човек који живи у једној од зграда чији станари су користили тај паркинг да је то земљиште у власништву војске, јер је војска купила то земљиште кад је правила зграде да станарима обезбеди паркинг! Прича даље тај човек да је и земљиште испод тих зграда нелегално продато приватним лицима који су ту направили стамбене куће, јер је и то земљиште било војно власништво! Али, ово са паркингом је тотални безобразлук! Зато се и буне!
С обзиром да се градилиште протеже са обе стране стазе која спаја Ибарску магистралу и улицу Патријарха Јоаникија, а о чему већ две године причам као изузетно позитивном примеру како неки не тако велики послови много могу помоћи становништву, поставља се питање који је смисао улагања у ту стазу ако ће она постати неупотребљива?!


Срећом, ове недеље било је и лепих дешавања – Анино одељење освојило прво место на општинском такмичењу у ритмици. Дивна деца, пуна позитивне енергије, а даће Бог да буду много мудрији од нас!

Рекреативци имали још један успешан наступ – учествовали смо на Сусрету ветерана (и рекреативаца) у Реснику

После концерта, погађате – дружење у кафани. Играјући у колу, уживајући у енергији која се проносила целим простором, било ми је потпуно јасно зашто је коло уврштено на листу нематеријалне баштине Унеска

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.