Још једна кишна, али шарена недеља

На хуманитарном концерту „Да мали Димитрије прохода“, између осталих учествовао је и КУД “Димитрије Котуровић”, који се представио са две групе. Концерт је отворила Анина група, заједно са дечијим ансамблом. Ани је то био први наступ у комплетној ношњи и опанцима. Треба ли рећи колико је била поносна!

Први пут су и рекреативци учествовали на хуманитарном концерту што је публика јако лепо прихватила


Ове недеље одржавају се Медитеранске игре у Тарагони, на којима су наши спортисти освојили силне медаље: Ивана Шпановић, пливачи, стрелци и остали… али се о њима не прича толико много. Битно да је цео телевизијски програм прилагођен светској фудбалској еуфорији са које су се наши вратили кући подвијеног репа! (после последње утакмице чула сам фудбалере како се хвале да су одлично играли – 10 минута. Колико се ја сећам – фудбалска утакмица траје 90 минута!)


Традиционална видовданска подела књижица и сведочанстава. И разочарење што постоје директори који гледају само свој интерес. Иако је “поклањање оцена” већ прерасло у традицију, то је други проблем који треба решавати на неком другом нивоу. Зашто “кажњавати” децу која вредно уче и раде целе године, зашто им на крају године “за одличан успех (5,00) и примерно владање” дати само похвалу и правдати се како школа нема пара?!
Са друге стране постоје директори који заиста сваки труд и ангажовање ученика, и везано за наставу али и за ваннаставне активности, адекватно награђују; у неким школама се награђују и деца која имају мали број (оправданих) изостанака (до 10) као би се и остали ученици мотивисали да редовно долазе на наставу.


И поново останем затечена нелогичним одлукама појединих руководилаца. Не могу ни да замислим који су мотиви за такве одлуке (оправдања је лако пронаћи), јер добробит радника и свих заинтересованих страна дефинитивно није!


Због неких чудних дешавања последњих дана на тренутак сам била спремна да поверујем у теорије завере (HAARP), али сам, на крају, ипак, схватила да је кривац само пун месец 😉

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.