Звиждук

Дан је мирисао на детињство. Седела је на клупи у парку и затворених очију ослушкивала дечију грају. Два мала дечака учила су да звижде. Смејуљила се њиховим неуспешним покушајима и упорности са којом су и даље покушавали. Сетила се својих другова из детињства, код којих је звиждук био прави кодирани језик који девојчице (осим ње) нису знале. Она им је била пајтос и зато никада није чула иза својих леђа онај чувени звиждук који је значио „Каква риба“ Поред њих се увек осећала сигурно, али никад женствено, јер они у њој нису видели девојчицу. Знала је и она да звижди, али никад није била у прилици да употреби тај звиждук, јер није знала како би ОН реаговао на ТАЈ звиждук иза својих леђа.

Отишла је из родног града и никада више није видела своје пајтосе. Постала је жена. И заборавила да звижди. Али, јутрос је први пут чула ТАЈ звиждук иза својих леђа. Окренула се и угледала ЊЕГА! Обоје су се погледали, насмешили једно другом и, као потпуни странци, отишли свако на своју страну. Он са клинцем кога води у вртић и коме тихо објашњава шта тај звиждук значи. Она на посао који је данас отаљавала, размишљајући о њему.
И сада седи овде, на клупи, и слуша његовог клинца како покушава да звижди. И успео је, коначно. Сав срећан, са својим другаром. И то баш у тренутку када је прошла девојчица плаве локнаве косе, која му се, очигледно, свиђала а која се само насмешила, јер је осећала шта тај звиждук значи.
А онда је на клупу поред ње сео ОН, рекавши само „Надам се да његова девојчица једног дана неће побећи као што је моја побегла од мене“ уз загонетан осмех.


Ово је мој одговор на блог изазов групе Блогери.

Advertisements

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.