Та слика

Као што већина мојих редовних пратилаца зна – радим у средњој електротехничкој школи и, између осталих, предајем предмет Рачунарска графика и мултимедија. Планом и програмом је предвиђено да уче и обраду фотографија. Тако сам пре пар година, када сам тражила на интернету слике са којима би могли да раде, налетела на слику која је била нешто другачије од свега другог што сам им припремила. Када је дошло на ред оцењивање Та слика, након што ју је обрадио један сјајан младић, почела је да прича своју причу!

Као да читам са страница књиге, као да листам раскупусани албум пожутелих фотографија – цео њихов живот је ту. Њих двоје су се упознали у раној младости и цео живот су провели заједно. Живели су скромно, радили, чували децу. Нису много размишљали о осећањима, јер није ни било времена за те баналности. Па, ипак, када су отшколовали децу и када су деца отишла свако својим путем, схватили су колико значе једно другом. Сада им је сваки дан испуњен дивним, малим ритуалима, пуним љубави. Слика је настала на венчању њиховог најстаријег сина, када су и постали свесни своје љубави.
А ја сетих се својих бабе и деде који, помало наглуви обоје, навече кад легну у кревет почну да се присећају свих људи из младости (а нама у другој соби звучи као да се свађају). Сетих се и својих родитеља које је татина смрт спречила да уживају у свим лепим стварима које старост доноси.
Можда је зато ова слика и оставила тако јак утисак на мене. Она ми потврђује да бајке постоје и у стварном животу, и да их многи људи преживе, а да нису ни свесни тога. Верујем да већина вас замишља праву љубав управо као што је видимо на овој слици!

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.