Материце 2020.

Данас су Материце. Дан кад прослављамо мајчинску љубав. А свака мајка воли своје чедо, без обзира какво је, и све ће учинити за њега!

Савремени свет је од већине нас направио радохоличаре. Многи мисле да су на послу незамењиви, многи посао доживљавају као бег од живота… Многи, и што би, можда, хтели да кад су прехлађени одлеже 7-10 дана не могу јер их газда тера да се врате на посао условљавајући их на разне начине. А онда схватимо да је здравље, ипак, много већи приоритет од свега осталог. Сада, када силом прилика људи морају да остају у изолацији 10-15 дана одједном је већина оних који нису из ковид приче здравија него претходних година (мање кашљу, мање кијају…)

Свима нам је, с времена на време, потребна пауза. Време током којег ћемо размислити шта и како даље. Ова година је, колико год нам свима тешко пала, можда присилна пауза (зато што не знамо сами да је направимо). Искористимо је на прави начин!

Немојмо бити огорчени. Свако има право да живи свој живот онако како он мисли да треба. Ако си уплашен за себе и своју породицу и затворио си се у своју кућу то је твој избор, нико ти није крив. Одабрао си да живиш у страху, а „Страх је убица ума„. Ако неко сматра да треба да покуша да живи свој живот што нормалније то је његов избор и не треба га осуђивати. Немојмо у овако стресној ситуацији распиривати нетрпељивост и мржњу између две групације људи које имају различите филозофије живота. Покушајмо разумети људе који другачије од нас размишљају и живе.
Господ нам је дао слободну вољу. А после тога нам је рекао да љубимо једни друге. Што значи да треба волети људе баш такве какви јесу!

Кажу да је мајка биће најсличније Богу. Она безусловно воли. Она може све да опрости. Она брани своје дете, и по цену свог живота. Али, када мржња према непријатељима свог детета надвлада љубав према свом детету – мајка постаје „гора од ђавола“!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.