Тимски играч

Поново се потврдило да то што неко одаје утисак да је симпатичан не значи да је истински добар. Дубоко у себи сваки човек има способност да препозна доброту у другоме. Али, већина људи је „одлучила“ да ту способност „искључи“ и да живи по аутоматизму – лакше је када неко други мисли уместо тебе!

Добро је бити део тима и навијати за свој тим. Али, постало је подразумевајуће да бити члан тима врло често значи да мораш радити ствари које се супротстављају твојим најдубљим моралним начелима. Неписано је правило да ако си део тима онда не размишљаш својом главом, већ радиш искључиво као део тима. То се нарочито односи на навијаче, који западају у стање транса, или можда чак и масовне хистерије, не би ли доказали своју лојалност!
Одбијам да будем део масовне хистерије по било ком основу. Желим да будем „сам свој мајстор“, да ходам уском стазом која подразумева да сам неко ко размишља својом главом. Широким путевима које се налазе и са једне и са друге стране моје уске стазе иду масе људи које се међусобно не подносе. Ја нисам и не желим да будем овца за шишање. Зато ја и нисам тимски играч. Ја волим да радим ствари на свој начин. Могу да се прилагодим, и да будем део тима, али спортови које највише волим су гимнастика и уметничко клизање 🙂


Након што нам је Господ рекао како треба да се молимо, данас нас подсећа на важност искреног покајања. Покајање нису само речи „кајем се“. Покајање је унутрашња жеља да се све везе са блатом у које смо због грехова пали раскину, да почнемо нови живот, са Господом у срцу! А када променимо себе, онда ћемо у сваком човеку око себе видети Христа и неће нам бити тешко да поштујемо и „непријатеље своје“, већ ћемо се молити Господу да и они спознају Истину!
Истинског покајања нема без опраштања. Јер, када човек спозна да је барем толико грешан као и сви људи око њега, неће му бити тешко да тим истим људима опрости. А тада молитва коју свакодневно изговарамо „и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим“ добија свој пуни смисао!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.