Мој „женски родослов“

Моја баба је била жена коју живот није мазио. Од петоро деце које је родила двоје је сахранила. Најстарија ћерка, девојчица од девет година, лепа к’о лутка, али болест је била јача. До краја живота баба је туговала за њом. После њене смрти родила је сина, за кога се надала да ће бити ћерка (како би „заменио“ „омиљено“ дете). У првом тренутку јој је било тешко што није ћерка, али он је до краја живота био из њу! Најмлађи син, беба још. Њега некако није много спомињала, а само она зна колико јој је било тешко. Па, ипак, баба је била мудра жена, увек спремна да посаветује и помогне. Њен животни оптимизам је нешто што је оставило јак утисак на мене. Увек сам имала њен пример пред очима, као некога ко је свашта претурио преко главе, а на крају остао „чисте памети“!
Моја мама, још једна трагично јака личност. И она је сахранила једно дете. За разлику од многих, који у таквим ситуацијама посегну за лековима (или „чашицом“) како би се лакше изборили са болом – она је свој бол боловала чисте главе. Одбијала је сваку помисао на то јер је хтела да се сама избори са својим болом.
Мој живот није бајка. Живим обичан живот, са успонима и падовима. Али, у најтежим ситуацијама имала сам две јаке жене пред собом, чији ми је пример давао снагу да кренем даље.

Можда се овај текст не уклапа у тему „могућност једног живота“ на коју нас је Мерима позвала у објави, али мене је њена објава инспирасала да одам признање овим јаким женама које толико волим.
#mogućnostjednogživota #životjednostavnomoj #inspiriši #osmeh #mogujaovo #inspirišime #pisacsvogživota

One comment

  1. Повратни пинг: Књижевни конкурси 2021. | cy3a

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.