Мој живот је музика

Тог јутра из сна ме пробудила давно заборављена мелодија. Бахов оркестар за виолину, који сам некада давно вежбала на виолини, из дана у дан. Никада нисам достигла врхунски ниво извођења, али и данас уживам када га чујем.

Ова композиција ме вратила у дане детињства, када се нашим станом већи део дана чула музика. Најлепши део дана био је концерт који смо тата и ја приређивали мами. Памтим многе џез композиције које смо свирали у дуету. Недостаје ми то наше музицирање…

Одавно више не свирам, само се понекад сетим тих дивних времена. Аудио записа немам, али сећање живо у мени, као да слушам снимак.


Годинама касније, када сам открила свој пут ка Богу, вратила сам музику у свој живот. Музика је другачија, као и моја улога – певам као део црквеног хора, и уживам у благодати коју из недеље у недељу осећам.

Захваљујући певању у хору обишла сам многе манастире у Србији (и Црној Гори).

Можда најснажније сећање на та путовања је манастир Жича у коме смо, у неким касним сатима, запевали, а ја у позадини наших гласова чула и хор анђела. Аудио запис немам, али сећање живо у мени, као да слушам снимак.


Док сам одрастала обавезан ритуал сваког дана била је Јутарња гимнастика. Током студирања није било времена ни могућности за много ствари, па је и гимнастика изгубила своје место. Тако се наставило и када сам завршила факултет и почела да радим. А онда сам, након три порођаја закључила да ми је неопходна физичка активност, јер сам се осећала тромо. Пружила ми се прилика да спојим музику и физичку активност и почео је један диван период мог живота, дружење са #rekreativcikoturovic. О том сегменту мог живота сам већ писала.


Сећања на музику измаме ми осмех на лице. Свако од ових сећања има своје место у мом срцу. Срећна сам и захвална на свим људима са којима ме је музика спојила. Зато волим музику која, дефинитивно, јесте мој живот.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.