Недеља 15. по Духовима

Породица, као основна ћелија друштва, треба да буде светиња. Али, савремени начин живота потпуно занемарује значај породице. Радно време, ваннаставне активности које се организују викендом, тим-билдинг дружења која се организују викендом – све то има за циљ уништавање породице.

Већ дуже време се провлачи прича о невладиним организацијама које се залажу за укидање веронауке. Нико не спомиње да многи наставници такође подржавају причу о секуларној држави, о томе да веронаука може бити организована при цркви, а да у школи за то нема места. Додуше, има примера где се у школама повећава број заинтересоване деце за веронауку, али се и о томе, такође не прича.
Прича ми комшиница како је њена ћерка у филолошкој гимназији морала да пређе са веронауке на грађанско, јер су у двојезичном одељењу за разредног старешину ставили наставника једног од та два језика, па је прелазак на грађанско једини начин да више времена проводе са разредним старешином.
Морамо се изборити са свим овим недаћама. Љубављу, временом које ћемо проводити заједно кад год нам околности дозволе. Морамо се сами изборити за своју породицу, нико други се неће борити за нас?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.