Детинци 2022.

Данас је празник исказивања љубави деце према родитељима. Са друге стране, родитељи треба да науче децу да сваки поступак има своју последицу, која може бити позитивна или негативна, зависно од поступка. Ја не верујем у савремене методе по којима не постоје ни казне ни награде. Верујем у снагу љубави која ће упутити родитеље на исправне кораке у васпитању деце. Многи људи под овим „снага љубави“ подразумевају тенденцију да се деци допушта СВЕ, да би дете било срећно, јер је једино срећно дете знак да га родитељи воле. Ти родитељи сматрају да дете уопште не треба да доживи непријатне емоције: бол, тугу, разочарење… иако су све те емоције саставни део живота.
Ни данас није лако васпитавати децу, као што није било лако никад у људској историји. Ако имамо Бога као помагача, онда је тај посао мање стресан и сигурно много делотворнији.
Будимо својој деци брижни родитељи пуни Љубави и молимо се Господу за њих! И пустимо их да ових празничних дана који су пред нама уживају у бајковитој атмосфери коју ће памтити целог живота и из које ће црпети снагу у животним тешкоћама.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.