Недеља о блудном сину

Колико је велика љубав оца блудног сина. Он није дозволио ни да његов син тражи опроштај. Колико нас је спремно на такав чин праштања? Ми за све имамо неке границе, неке принципе, поштујемо неке законе, а љубави према ближњем немамо.

Научимо се од овог оца пуног љубави да нам не досади да љубимо једни друге. Колико год да нас неки људи разочарају и колико год да нам се чини да наша љубав не допире до њих… Господ нам је рекао „љуби ближњега свога као себе самога“ и то је једна од две врховне заповести! Баш као што каже и свети владика Николај: „Велика је ствар пост, но љубав је још већа. Ако се постом демони прогоне, страсти укроћавају, тело умирује, дух сређује, љубављу се Бог усељава у човека. Сам је Господ нагласио пост као неопходан, но љубав је истакао као главну заповест.
Свети апостол Павле, диван пример човека који је волео Христа целим бићем каже у својој Химни љубави: „ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.“
Свети апостол Јован Богослов нам поручује „који мрзи брата својега, у тами је, и у тами ходи, и не зна куда иде, јер му тама заслијепи очи
Очигледно је да нас на крају пута Господ неће питати да ли смо имали пет вила на супер луксузним дестинацијама, да ли смо имали најскупљи ауто и јахту и приватни авион, Господ ће нас питати да ли смо имали љубави према ближњем! Нека то буде моја мисао за крај ове недеље која ме цела подсећала на значај ЉУБАВИ!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.