Велика Субота

У годишњем кругу живота Велика Субота је најтужнији дан. То је дан кад чак и природа ћути, још увек под утиском јучерашњег дана. То је дан највећег преиспитивања себе и своје вере. Чак су и апостоли, који су се уверили у истинитост речи Исусових, који су присуствовали чудима Господњим, када остварило се оно што речено је, када је једини човек без греха пострадао – дошли на ивицу провалије која зове се безнађе. Дан када не можеш веровати колико је велико зло које нас окружује.
Мени је ове године нарочито тежак данашњи дан. Пре годину дана престало је да куца срце једног дивног човека. Још увек нисам исплакала све сузе њему намењене. Боли ме што нисам му рекла колико га волим, јер имам утисак да отишао је тужан, верујући да остао је невољен и несхваћен, до последњег дана.
Заиста олако прихватамо људе у нашем животу, подразумевајући осећања која не исказујемо, мисли које не размењујемо… Највише неспоразума изазивају баш те подразумеване мисли и осећања, јер свака страна има своју листу подразумеваних ствари и обично те листе нису исте. А из неког необјашњивог разлога нико не говори о тим стварима, већ почне да се дури и мисли како га она друга страна не воли, како лаже… Чак и када, коначно, проговоримо то буде свађа, јер су се срца већ напунила негативних осећања тако да једино што из њих може изаћи је ватра која спаљује и уништава љубав.
Мој тата је једино у љубав своје унуке Ане био 100% сигуран. Јер деца заиста воле безусловном љубављу и ту своју љубав исказују сваког трена, без речи. Због тога је Господ и рекао да постанемо као деца, да бисмо могли ући у Царство Небеско. Мој тата јесте био велико дете, жељно љубави, али га многи нису разумели.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.