Недеља православља

У данашњој јеванђелској причи Господ најављује шта нас очекује ако будемо имали праву веру:

Сутрадан хтједе Исус изићи у Галилеју, и нађе Филипа, и рече му: Хајде за мном! А Филип бјеше из Витсаиде, из града Андрејева и Петрова. Филип нађе Натанаила и рече му: Нашли смо онога за кога писа Мојсеј у Закону и Пророци: Исуса, сина Јосифова, Назарећанина. И рече му Натанаило: Из Назарета може ли бити што добро? Рече му Филип: Дођи и види! А Исус видје Натанаила гдје долази к њему и рече за њега: Ево правог Израиљца у коме нема лукавства. Рече му Натанаило: Откуда ме познајеш? Одговори Исус и рече му: Прије него те позва Филип, видјех те кад бијаше под смоквом. Одговори Натанаило и рече му: Рави, ти си Син Божији, ти си цар Израиљев. Одговори Исус и рече му: Зато што ти казах да те видјех под смоквом, вјерујеш? Видјећеш више од овога. И рече му: Заиста, заиста вам кажем: од сада ћете видјети небо отворено и анђеле Божије како узлазе и силазе на Сина Човјечијега.

На другом месту, Господ Исус Христос каже апостолу Томи „блажени који не видјеше а вјероваше„. Суштина нашег односа са Богом јесте ВЕРА, а не докази. Љубав осећамо целим својим бићем, иако је не видимо. Такву веру Господ од нас очекује. Таква вера нам даје снаге да кроз пост пролазимо храбро, знајући да Господ даће нам снаге да савладамо свако искушење!

Праву веру пронаћи ћемо ако завиримо у дубину душе, где је скривена наша суштина. Када откријемо ту суштину, почнемо да зрачимо светлост. Ту светлост препознају и осећају сви око нас. Људи који су са Богом још више желе да буду са нама. А када тако заједно, сједињени са Господом, станемо на молитву, заиста смо непобедиви!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.